HOME
COMPANIA
BRANDURI
BRANDING
PRESA
 
Comunicate presa
Articole din presa

Masini mai multe inseamna afaceri mai bune cu odorizante auto

Ziarul Financiar - Ionut Bonoiu
09 mai 2005

Cresterea puternica a pietei auto va determina în acest an o crestere a vânzarilor de odorizante de masina Ambi Pur, produse de gigantul american Sara Lee, cu pâna la 40%. "Pentru acest an estimam o crestere semnificativa a vânzarilor, în special la aparate: 35% - 40%, si o crestere ceva mai lenta a vânzarilor de rezerve. Aceasta deoarece estimam ca o buna parte dintre cei care deja folosesc vechiul Ambi Pur Car vor opta pentru înlocuirea acestuia cu noua varianta pe care am lansat-o", spune Flavius Berciu, director de vânzari al companiei Safilar, importatorul Sara Lee pe piata româneasca.

El mizeaza pe lânga cresterea peste asteptari a pietei auto si pe "orientarea consumatorului român catre produse de calitate superioara (premium), determinata atât de cresterea puterii de cumparare cât si de dezvoltarea accelerata în urmatorii doi ani a marilor lanturi de retail".

Pentru piata româneasca de odorizante de masina, estimata la aproximativ 2,5-2,6 milioane de euro anual, se lupta alaturi de Sara Lee si un alt producator american, Johnson Wax, dar si producatorul polonez Dr. Marcus. Potrivit unui studiu MEMRB, citat de reprezentantii Safilar, Ambi Pur Car detine o cota de piata valorica de 51,7% la nivelul anului 2004, principalii competitori fiind Johnson Wax cu Glade Auto (24,1% cota de piata valorica) si Dr. Marcus (19.6% cota de piata valorica).

În studiul de retail audit MEMRB nu sunt cuprinse vânzarile realizate prin retelele de tip cash & carry, magazine de piese auto, spalatorii auto; de asemenea în studiu nu sunt luate în calcul vânzarile realizate în marile lanturi de benzinarii, precum si vânzarile realizate în hipermarketuri. "Având în vedere faptul ca o parte semnificativa din vânzarile Ambi Pur Car sunt realizate pe aceste segmente, estimam ca Ambi Pur Car detine o cota de piata de peste 60% în prezent", completeaza Berciu.

El spune ca de la lansarea pe piata româneasca a produsului Ambi Pur Car, în anul 2001 au fost vândute peste 750.000 de aparate si aproape 800.000 de rezerve. Cum aceste produse sunt în general cumparate de posesorii de masini de import, al caror pret este de peste 10.000 de euro rezulta ca în perioada 2001-2004 pentru fiecare masina de import nou vânduta s-au cumparat aproape cinci aparate odorizante de masina Ambi Pur Car.

Produsele odorizante cu lichid au devenit o alternativa mult mai eficienta la clasicii "braduti" agatati de oglinda retrovizoare, ceea ce a determinat, spune Berciu, si aparitia unor produse contrafacute. "Unele dintre aceste copii puteau fi cu greu deosebite de produsul original, pe unele fiind mentionat chiar producatorul Sara Lee. Evident, erau vândute la preturi cu mult sub pretul originalului - mai putin de 50% din pretul produsului original. Desi la prima vedere parea o afacere buna pentru cumparator, dezamagirea aparea la utilizare", adauga Berciu. În aceste conditii producatorul american a decis sa lanseze o noua gama de produse care a ajuns din aceasta primavara si pe piata româneasca.

Compania Safilar importa si distribuie, alaturi de odorizantele de masina Ambi Pur Car, si alte produse si marci din portofoliul Sara Lee - Ambi Pur (odorizante de masina), Catch (insecticid), Frisbi (produse de uz casnic din hartie), Kiwi (produse de îngrijire a încaltamintei). Produsele Sara Lee din categoria food, precum Douwe Egberts (cafea) si Pickwick (ceai) sunt distribuite de compania Coturnix, care are aceiasi actionari ca si Safilar. Cele doua companii estimau pentru anul trecut o cifra de afaceri cumulata de aproximativ 10 milioane de euro.

Sara Lee Corporation este unul dintre cele mai mari grupuri din lume care activeaza în domeniul produselor de larg consum, cu o cifra de afaceri de peste 19,5 miliarde de dolari în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2004. Compania are la nivel mondial peste 145.000 de angajati.

Produse naturale pentru ingrijirea casei
Produse din hartie
Produse antiumiditate
Cosmetice auto
Produse din hartie
Capcane ecologice pentru daunatori
Solutii ecologice pentru daunatori
Produse din hartie
Copyright Safilar 2007
Home  |  Noutati  |  Compania  |  Branduri  |  Branding  |  Presa  |  Cariere  |  Harta Site  |  Contact